У селі Бугаків Брацлавської громади Тульчинського району будують теплиці площею у 16 тисяч квадратних метрів. Парник для городини зводять за грантові кошти. Вирощуватимуть огірки, помідори, перець та редис.

Про це йдеться у сюжеті “Суспільне. Вінниця”.

“Сім мільйонів гривень виділяє держава, а п’ять я особисто. Проте ці гроші йдуть на матеріали, а все інше фінансується власним коштом. Наразі у нас збудовано вже 90-95%. Саму важку роботу ми пройшли, тепер залишилося добудувати 10%. З 32 теплиць – 16 ввели в експлуатацію”, – розповів власник Олександр Гудима.

Заяву на отримання гранту від Міністерства економіки України чоловіку погодили торік. Він отримав кошти у межах програми “єРобота”. У теплицях вирощуватимуть огірки, томати та перець. Наразі збирають урожай редиски та викопують зелену цибулю на перо.

“Огірок дуже швидко росте, якщо є необхідна температура, а нам потрібно дотримуватись 25 градусів постійної температури. Ввечері холодно, то ми обігріваємо”, – додав місцевий агроном Віталій Качалка.

Вирощуванням овочі Олександр Гудима займається протягом п’яти років. Цьогоріч під городину заклав 20 гектарів клину. Сезон реалізації розпочинається навесні й триває до осені. Теплиці ж дадуть змогу займатися улюбленою справою увесь рік.

“Ми продаємо продукцію в літній період, оскільки багато супермаркетів у нас просять, щоб ми продавали її мінімум шість місяців. Нині у нас підростає розсада і частина теплиць – це буде огірок, інша частина – помідори, і ще деяка – перець”, – зазначив Олександр Гудима.

Наразі гранти на створення теплиць у межах програми “єРобота” отримали п’ять підприємців з Вінниччини. Завдяки такій співпраці та підтримці аграріїв з боку держави, ринки і супермаркети реалізовуватимуть виключно вітчизняні овочі.

Share:

administrator

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *