З 18 травня має запрацювати новий закон про мобілізацію, яким передбачено, що всі чоловіки призовного віку протягом 60 днів мають оновити свої дані, до 16 липня. Це можна зробити:

  • прийшовши у ТЦК та СП
  • у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), за місцем свого перебування
  • через електронний кабінет військовозобов’язаного

Про оновлення даних в ТЦК та СП Вінниці, редакція Вінниця.info публікувала матеріал.

Оновлення даних у ЦНАП

З понеділка, 20 травня, можна буде оновити дані в Центрах надання адміністративних послуг міста Вінниці, там працюватимуть окремо визначені фахівці. Відомо також, що технічно підготували можливість для оновлення даних після 18 травня у всіх ЦНАПах громад області.

Електронний кабінет військовозобов’язаного

Член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю NV повідомив, що електронний кабінет військовозобов’язаного працюватиме в тестовому режимі з 18 травня.

«Громадяни України, які в електронному кабінеті актуалізують всі свої персональні дані, вони виконують вимогу закону про необхідність актуалізації протягом 60 днів. А щодо проходження ВЛК вже ТЦК буде надсилати відповідні повідомлення про те, що необхідно пройти ВЛК.

Тому з червня, за запевненням заступниці міністра оборони, кабінет запрацює в повноцінному режимі. Звичайно, будь-яка новизна потребує адаптації, протягом 30 днів відбудеться тестування, далі запрацює в повноцінному режимі. І буде адаптація з усіма базами даних», – сказав Федір Веніславський.

Як працюватиме кабінет військовозобов’язаного:

  • Він буде доступним для завантаження на смартфонах в App Store та Google Play Market.
  • Мобільний застосунок – один із способів оновлення даних онлайн, яке необхідно зробити впродовж 60 днів з 18 травня, тобто, до 16 липня.

 

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних.

Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також з’явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобов’язаного, призовника або резервіста.

Share:

administrator

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *