Парламент України ухвалив закон, що передбачає державні субсидії книгарням для покриття витрат на оренду та книжкові сертифікати.

“Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11251 щодо діяльності Українського інституту книги та підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг. “За” – 299″, – повідомив нардеп Гончаренко у Telegram.

З його слів, зокрема, в цьому законопроєкті гарантовані державні субсидії книгарням на відшкодування витрат на оренду.

“Тепер можна буде здавати належним чином завірені копії потрібних для субсидії документів. Також встановлені чіткі строки розгляду заяв – 10 днів, і 5 днів передбачено на оприлюднення результатів. Ми не тільки підтримаємо видавничу галузь, а й популяризуємо українську книжку”, – розповіла одна з ініціаторок законопроєкту, нардеп Євгенія Кравчук.

“Видача сертифікатів на придбання книг та субсидії на оренду книгарням запрацюють. Всі ці речі вже забюджетовані, додаткових витрат з державної казни не буде”, – пояснила Кравчук.

За її словами, з 2024 року книжкові сертифікати на суму 908 грн отримають 18-річні українці, а з припиненням воєнного стану – також один з батьків при народженні дитини.

“Скористатися цим правом можна буде протягом одного року і зробити це буде ще простіше – через “Дію”, – зазначила парламентарка.

Share:

administrator

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *