На сторінці Військової частини 3008 Національної гвардії України показали, як військовослужбовці вінницького підрозділу регулярно вдосконалюють елементи ведення бою як удень, так і вночі.

У військовій частині зазначають, що ведення бойових дій вночі потребує відпрацьованих навичок, котрі би дозволили влучно і швидко вести вогонь в умовах обмеженої видимості.

Досвідчені військовослужбовці розповідають, що основна кількість зіткнень з ворожою піхотою відбувається саме в темну пору доби, а це значить, що наші воїни повинні вправно володіти алгоритмом ведення бою вночі.

«Нічні тренування дозволяють гвардійцям не лише адаптуватися до умов обмеженої видимості, але й довести до автоматизму навички користування зброєю. Це критично важливо для забезпечення точності та швидкості реакції у стресових ситуаціях. Військовослужбовці відпрацьовують тактичні маневри, навички орієнтування та взаємодії у темряві, що є невід’ємною частиною їхньої підготовки», — розповідає інструктор з вогневої підготовки на псевдо Фарік.

Для гвардійців вінницького полку кожне нічне заняття — це можливість перевірити свої сили і вдосконалити навички. Наші військовослужбовці навчаються діяти злагоджено, розуміти одне одного без слів і реагувати на будь-які зміни обстановки, адже успіх у бою залежить не лише від індивідуальної підготовки, а й від комунікації і командної роботи.

Share:

administrator