Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного воєнного злочинця з рф, який причетний до ракетних ударів по критичній інфраструктурі України, зокрема, у Вінницькій області.

Про це повідомляє СБУ.

Мова йде про полковника Олега Скітського – командира 121-го важкого бомбардувального полку військово-повітряних сил росії.

За наказами злочинця, його підлеглі здійснювали масовані повітряні атаки на енергосистему України.

Окупанти використовували ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали стратегічні крилаті ракети Х-101 на енергооб’єкти Вінниччини, Київщини, Житомирщини та Кіровоградщини.

У результаті ворожих обстрілів загинули та отримали поранення десятки цивільних українців.

Крім того, атаки рф на критичну інфраструктуру України призвели до масового знеструмлення у холодну пору року житлових будинків, лікарень, шкіл та дитсадків.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ заочно повідомили Скітському про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв ведення війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Share:

administrator