Українські захисники відновили раніше втрачені позиції на Покровському напрямку та, ймовірно, продовжують просуватися у Курській області. Також фіксуються просування російських загарбників на Сіверському напрямку, біля Годинного Яру та Донецька.

Про це повідомляє на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ у Росії

Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, показують, що російські війська в Курській області відновили втрачені позиції поблизу Ольгівки (на схід від Коренево), і експерти ISW оцінюють, що ЗСУ, ймовірно, відступили від селища.

Російський “військор” стверджував, що українські сили незначно просунулися поблизу Погребків і Малої Локні (обидва на північний захід від Суджі), і що війська РФ раніше залишили позиції в цих населених пунктах, щоб уникнути оточення.

Російські джерела стверджували, що ЗСУ проводили штурмові дії поблизу Комарівки, Коренево, Ольгівки, Крем’яне, Малої Локні, Черкаського Поріччя, Російського Поріччя, в районі Великого Солдатського та Мартинівки, а також біля Борків 1 та 2 вересня.

Російський блогер стверджував, що ЗСУ продовжують завдавати ударів по російським понтонним переправам через річку Сейм у Глушківському районі.

Також повідомляється, що в Курській області діють армійський корпус Ленінградського військового округу, 11-а повітряно-десантна (ВДВ) бригада, 56-й полк ВДВ (7-а дивізія ВДВ) та чеченський спецназ “Ахмат”, підрозділи російської “Дикої дивізії Донбасу” “.

Схід України. Операція №1 – Харківська область

Російські окупанти 2 вересня продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, але без просування.

Війська РФ продовжували наступати в районі Глибокого, Липців та поблизу Вовчанська 1 та 2 вересня.

Спікер Харківського угруповання сил ЗСУ полковник Віталій Саранцев заявив, що окупанти посилили використання легкої та важкої бронетехніки на Харківському напрямку.

Також Саранцев розповів, що війська РФ найближчим часом перекинуть на Харківський напрямок невизначений чеченський підрозділ “Ахмат” для виконання функцій загороджувального підрозділу.

2 вересня Саранцев повідомив, що російські війська активізували застосування ударів тактичної авіації на Харківському напрямку після приблизно двотижневої паузи.

Операція №2 – Луганська область

Повідомляється, що 2 вересня війська РФ просунулися поблизу Сватового, але підтверджених змін на лінії фронту Куп’янськ – Сватове – Кремінна не було.

Російські загарбники вели наступальні дії в районі Сіньківки, поблизу Петропавлівки, Глушківки, Колісінківки, Стельмахівки, Берестового, Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового та біля Торського 1 та 2 вересня.

Російський “військор” стверджував, що війська РФ просунулися на південний захід від Піщаного. Російське джерело розповідало, що путінські війська нібито зачистили південну околицю Сіньківки, проте в ISW не знайшли підтвердження цих тверджень.

Операція №3 – Донецька область

Російські загарбники нещодавно просунулися на Сіверському напрямі. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, показують, що війська РФ просунулися в поле на північ від Білогорівки.

Російський “військор” стверджував, що війська РФ просунулися вздовж залізничної колії поблизу Виїмки та в межах південної частини Переїзного, але в ISW не знайшли візуального підтвердження.

Російські загарбники також продовжували атаки поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки 1 та 2 вересня.

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 та 2 вересня, показують, що окупанти незначно просунулися в межах Жовтневого мікрорайону та у східній частині Калинівки.

Російський блогер стверджував, що війська РФ також просунулися на північно-східній околиці Калинівки, але в ISW не знайшли підтвердження.

Війська РФ також продовжували атаки біля Майського, Маркового, Кліщіївки та Андріївки 1 та 2 вересня.

Повідомляється, що російські окупанти нібито просунулися у Торецьку 2 вересня.

Російські “військори” стверджували, що путінські війська просунулися на південно-східну околицю Торецька, хоча в ISW не спостерігали візуального підтвердження цих тверджень.

Бої тривали під Торецьком, біля Нелипівки, Романівки та Щербинівки 1 та 2 вересня.

Глава Міноборони РФ Андрій Білоусов розповідав про захоплення Північного (на схід від Торецька), проте експерти ISW продовжують оцінювати, що війська РФ ще не просунулися до північно-східної частини Північного.

Сили оборони України нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська.

Опубліковані 2 вересня геолокаційні кадри свідчать про те, що ЗСУ відновили позиції у південно-західній частині Новогродівки (південніше на схід від Покровська), а в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти на Покровському напрямку зараз зосереджують удари біля Новогродівки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що ЗСУ продовжують утримувати Маринівку (на південь від Новогродівки), що, на його думку, заважає окупантам просуватися на південь до Селідова.

Share:

administrator

Залишити відповідь