Вінниця підписала додаткову угоду зі Швейцарською Конфедерацією щодо постачання трамваїв із Цюріха. Документ підписали Сергій Моргунов та Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.

Про це інформує Вінницька міська рада.

Незабаром у Вінницю надійде чергова партія трамваїв із Цюріха – 32 вагони Tram 2000, які вже добре зарекомендували себе на вулицях нашого міста.

За словами Сергія Моргунова, важливим завданням стане адаптація транспорту до потреб інклюзивності та безбар’єрності. Фахівці Вінницької транспортної компанії вже на зв’язку із цюрихськими спеціалістами. Наразі фахівці розробляють проєктно-кошторисну документацію і в короткостроковій перспективі планують почати виготовляти спеціальні низькопідлогові вставлення, щоб вінницькі трамваї були доступні також для людей з інвалідністю.

Зазначимо, відповідна угода є продовженням системної роботи Швейцарської Конфедерації у партнерських взаємовідносинах із Вінницею.

«Завдяки такій співпраці Вінниця з 2007 по 2011 роки отримала 116 вагонів із Цюріха. Це був перший етап їхньої передачі. Вони дійсно тоді дуже сподобались містянам і продовжують гарно працювати на мережах міста. Втім найголовніше, що завдяки наявності цих трамваїв ми змогли здійснити реформу всієї муніципальної транспортної системи. Саме за допомоги Цюріха й у першу чергу Швейцарської Конфедерації ми маємо нині одну із найкращих транспортних систем в Україні, – сказав Сергій Моргунов. – Другий етап проєкту розпочався у 2020 році, коли ми підписали відповідний меморандум щодо отримання 35 трамваїв, 20 із яких уже працюють на лініях. До того ж у цій партії до Вінниці надійшло 180 тонн рейок. Власне, сьогоднішня угода про отримання 32 трамваїв – це продовження цього етапу».

У межах зустрічі Фелікс Бауманн та Сергій Моргунов також обмінялися символічними подарунками. У колекцію посольства поїде модель однієї з найбільш упізнаваних візитівок міста – вежі Артинова. А натомість Вінницький музей моделей транспорту поповнить мініатюрна копія цюріхського трамваю.

Share:

administrator