Сьогодні, 23 серпня, депутати Вінницької міської ради ухвалили рішення про виділення додаткових коштів для фінансування комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької МТГ на 2022-2026 роки». Це рішення стосується компенсації частини вартості придбання та встановлення джерел безперебійного живлення, таких як інвертори напруги та акумулятори. Вразливі категорії населення у Вінниці отримають компенсацію у розмірі 50% від вартості, але не більше 40 тисяч гривень. Це відповідає пріоритету «Турбота» Вінницької міської ради.

Про це йдеться на сайті ВМР.

«Рішення, яке стосується пріоритету “Турбота” про компенсацію до 40 тисяч гривень для малозабезпечених категорій громадян на придбання інверторів напруги та акумуляторів, які вони встановлюють у своїх домівках, через блекаути, які відбуваються зараз і ймовірно відбуватимуться у майбутньому», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Право на пільгу мають члени Вінницької МТГ, а саме:

  • сім’ї загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць України;
  • особи, як є одержувачами державної допомоги на дітей одиноким матерям;
  • особи, які є одержувачами державної соціальної допомоги, передбаченої Законом України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”; одержувачами державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю;
  • особи, які є одержувачами державної допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги яким не встановлено інвалідність;
  • багатодітні сім’ї (надається одному з батьків, які виховують троє і більше дітей);
  • одинокі пенсіонери, які перебувають на обліку у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування та отримують соціальну послугу «догляд вдома».

«На виконання пріоритету “Турбота” та задля забезпечення енергостійкості громади, департамент соціальної політики вводить нову пільгу для вразливих категорій громадян. Поки наші енергетики борються з наслідками обстрілів енергосистеми України, маємо підтримувати вінничан та стимулювати встановлення джерела безперебійного живлення», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Які документи потрібно мати, щоб отримати пільгу, можна знайти тут.

За додатковими консультаціями звертайтеся до управлінь соціального захисту:

  • «Лівобережне», вул. Замостянська, 7: 097-101-45-18; 093-190-83-93; (0432) 50-86-70; 50-86-72.
  • «Правобережне», просп. Космонавтів, 30: 097-101-58-40; 063-856-62-72; (0432) 50-83-88; 50-83-91.
Share:

administrator